21.12.2016 01:38
(u16) KETEN TOHUMLU BAHAR EKMEĞİ
Malzemeler:
4 su bardağı çavdarlı ekmek unu karışımı (Bim'de bulabilirsiniz)
3 yemek kaşığı keten tohumu
1 kaşık susam
1/2 yaşmaya
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
4 diş ezilmiş sarımsak
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı ılık su
Yapılışı:
Sıvıları ve tuzu, yoğurma kabına alıp, yaşmaya ekliyoruz ve eritiyoruz. Sonra un haricindeki bütün malzemeleri katıyoruz. En son unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
Ben zamanımın olmadığı için uzunca ekmek şekli verdim. Siz isterseniz daha küçük yuvarlak çörekler yaparsanız çok yakışacaktır. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye uzunlamasına koydum ve üzerine çizikler attım. Üzerini temiz bir bezle örtüp, sıcak bir yerde (Yada fırının mayalanma ayarında) mayalanmaya bırakın.
Hamur yeterince kabarınca fırını 200 derece açıp pişiriyoruz. Daha sonra fırının ayarını düşürerek içinin de pişmesini sağlıyoruz.
Fırından çıktıktan birkaç dakika sonra kesmeye başlayın. Soğuyunca bu işlem kolaylaşacaktır. afiyet olsun
21.12.2016 01:39
Karla34 [?]
Makarnalı Börek Tarifi'nin Malzemeleri
İki adet yufka
Yarım paket makarna
Bir bardak süt
Bir bardak yoğurt
Bir bardak sıvı yağ
İki yumurta
Yarım kilo lor peyniri
Makarnalı Börek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle makarna haşlanır. Ve bir tane yufka alınır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serilir. Üzerine yumurta, sıvı yağ ,süt ,yoğurt karıştırılır ve sosun yarısı dökülür .Sonra haşlanmış makarna peynirle karıştırılır ve yufkanın üzerine yayılır. Sostan bir iki kaşık gezdirilir ve diğer yufka kapatılır. Üzerine sosun geri kalanı dökülür ve börek kesilir sos iyice içine girsin diye 200 derecde pişirilir.Afiyet olsun ;)
21.12.2016 01:40
Karla34 [?]
Patatesli Rulo Börek Tarifi'nin Malzemeleri
3 adet yufka
3 kaşık sıvıyağ ( tereyağ eritilmiş ) konulabilir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine konulacak)
İçi :
1 yemek kaşığı tereyağı
4 orta boy haşlanmış patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1/2 karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patatesli Rulo Börek Tarifi'nin Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice ezin .Tavaya sıvıya gibi koy soğanları koyun kavurun .Ardından bir yemek kaşığı salça ilave edip biraz kavurun .Sonra ezilen patatesleri ilave edin tuz ve karabiber pul biberi ekleyin iyice karıştırın 2 dk daha kavurun daha sonra patatesli iç harcı ocaktan alıp soğutun söz soğukken yukarı yay 1. Yufkayı süt ve yoğurt ,tereyağı karıştırın .Sos hazırlayın yufkanın üzerine yayın patatesli harcı yay ikinci yufkayı yayın yine sosu yayın yine patatesli karışım 3. Uncu yufkayı aynen yapın yufkayı sarın ortadan ikiye kesin sonra dilim dilim kesin yağlanmış fırın tepsisine dizin yumurta sarısı sürün 170 derecede 40 dk pişirin.